06 november 2014

Eppo 22 - Boekenkast van Meerten Welleman


In stripblad Eppo nr. 22 staat van mij De Boekenkast van... Meerten Welleman. De voormalige voorzitter van Het Stripschap en huidige eindredacteur van Eppo draait al bijna 40 jaar mee in de stripwereld. Welleman koos voor de Boekenkast vier stripboeken waar hij een emotionele band mee heeft, die vaak terug gaat tot zijn jeugd. Welke? Dat lees je in Eppo nr. 22, nog in de winkel tot 13 november en te bestellen via de Eppo site.

Meerten Welleman (1955) maakte zijn entree in de stripwereld in 1975 op de redactie van het stripfanzine Striprofiel. In 1977 werd hij albumredacteur van Eppo, en vanaf begin jaren tachtig ook bladredacteur. Daarna werkte hij voor Wordt Vervolgd, Cartoon Aid, Telekids, Suske en Wiske Weekblad, Batman Magazine en de Don Lawrence Collection. Van 2002 tot 2013 was hij de voorzitter van Het Stripschap. Daar is hij nu secretaris. Nog steeds is hij nauw betrokken bij zowel Het Stripschap, waar hij het archief beheert, als De Stripdagen. In 2009 keerde hij terug bij Eppo waar hij de eindredactie voor doet en de Stripsnippers schrijft voor de Varia rubriek.
Zijn in 1999 verschenen boek 'Dag lieve kijkbuiskinderen' gaat over 75 jaar Nederlandse kinderprogramma's op radio en televisie.
Meerten Welleman op het kantoor van Het Stripschap in Beverwijk, 1 mei 2014. (Foto's: Robin Schouten)
NB: Foto's van Robin Schouten alleen gebruiken met toestemming. Indien gewenst wordt een hogere resolutie gestuurd. Contact: incognito@comic.com

Geen opmerkingen: