29 november 2014

Pontiac oogst succes met crowdfunding-project voor nieuw boek

Striptekenaar Peter Pontiac is bezig met een nieuwe graphic novel, 'Styx of de Zesplankenkoorts' dat gaat over de Dood in het algemeen en in het bijzonder over zijn eigen, niet te genezen leverziekte. Op intiatief van Pontiacs dochter Godelinde Pollmann is er bij Voordekunst een crowdfunding-project gestart voor financiële ondersteuning zodat Peter zijn boek kan afmaken: http://voordekunst.nl/vdk/project/view/2927-styx-of-de-zesplankenkoorts

Godelinde maakte de bijbehorende video waarin haar vader verteld over zijn toekomstige boek en ook alvast wat pagina's laat zien. 

Na twee dagen is het heuglijke nieuws dat het beoogde bedrag van € 17.500 al binnen is! Gefeliciteerd, Peter Pontiac en hulde aan alle donateurs die ervoor zorgen dat de Godfather van de Nederlandse undergroundstrip de komende tijd aan zijn toekomstige meesterwerk kan blijven werken. En het is nog steeds mogelijk om dit project te steunen, waar ook iets tegenover zal staan (afhankelijk van de hoogte van de donatie). 

Een voorlopige planning voor uitgave van 'Styx of de Zesplankenkoorts' is najaar 2015. Pontiac heeft momenteel ongeveer de helft van zijn boek af. Wordt vervolgd ! 

Op 1 juni was Pontiac te zien in Avro's Kunstuur waarin hij ook verteld over zijn nieuwe boek.

1 opmerking:

Nico Schuurman zei

Met dit boek maakt hij zich misschien toch een beetje onsterfelijk en wint het alsnog van de dood. Uiteindelijk, in de verre toekomst, 2-1 voor Peter dus.