31 augustus 2015

Brabants Stripspektakel viert 30ste editie in Veldhoven

In het weekend van 5 en 6 september kunnen stripliefhebbers weer op zoek naar hun favoriete strips op het Brabants Stripspektakel. Na 29 edities in Valkenswaard gaat dit grote stripevenement voortaan verder in Veldhoven. (klik op de afbeeldingen voor een vergroting)
Het logo met tekening van Uco Egmond.
Wat ooit in een klein zaaltje begon en de vele jaren erna een flink sportcomplex in beslag nam, is nu nóg een stap verder gegroeid: voortaan vindt het Brabants Stripspektakel plaats in het NH Koningshof in Veldhoven. Een nieuwe locatie met meer ruimte, dus nóg meer te beleven! Mede-organisator Patrick van Gelder: “Het evenement breidde jaarlijks uit, vooral in de breedte. Hierdoor werd de oude locatie in Valkenswaard te klein. Niet alleen de hal zelf, maar ook faciliteiten als horeca en parkeerplaatsen. In het Koningshof hebben we met ruim 5000m2 zaaloppervlak plek voor meer standhouders en activiteiten, maar dus ook voor meer bezoekers”, aldus mede-organisator Patrick van Gelder.

Het Brabants Stripspektakel mag eigenlijk allang niet meer een Brabants evenement genoemd worden. Van Gelder: “Natuurlijk is er die Brabantse gemoedelijkheid, maar het is inmiddels uitgegroeid tot een groot spektakel voor het hele gezin, waar mensen uit heel Nederland en België op af komen. Behalve honderden meters aan kramen vol stripboeken, Amerikaanse comics, superhelden merchandise, originele striptekeningen etc. is er nog veel meer te beleven. Voor jong en oud, maar ook voor zowel de fanatieke stripverzamelaar als de sporadische striplezer”.
 Walthéry maakte een speciale Natasja tekening voor de flyer.
Meer dan honderd striptekenaars
Deze dertigste editie belooft heel wat. Voor het eerst is de mijlpaal van honderd aanwezige striptekenaars overschreden. Nooit eerder kwamen er zoveel stripmakers naar het Brabants Stripspektakel, zowel uit binnen- als buitenland. Zo kan er een tekening worden gescoord van o.a. Luc Morjaeu (Suske en Wiske), François Walthéry (Natasja), Romano Molenaar (Storm) en Martin Lodewijk (Agent 327). Voor de jonge striplezers is er een uitgebreid kinderprogramma. Ze kunnen op de foto met Geronimo Stilton en Dolfje Weerwolfje, lekker uitleven op de flipperkasten of striptekenles krijgen van echte striptekenaars.
geronimostilton © 2015 Atlantyca SpA. All rights reserved
Ook wordt de Brabant Strip Sympathie Prijs uitgereikt. Deze prijs is voor een sympathieke stripmaker die zich positief inzet voor de stripwereld en daarbuiten. Verder zijn er veilingen, exposities en diverse speciale stripalbums die speciaal voor het Brabants Stripspektakel zijn gemaakt, zoals een Suske en Wiske uitgave met de stripjes die vroeger op de zuivelverpakkingen van Albert Heijn stonden. Als opwarmertje is er in de bieb van Valkenswaard een tentoonstelling van het meidenblad Tina. Het volledige programma is te vinden op www.brabantsstripspektakel.com.
In de bieb van Valkenswaard is een Tina-tentoonstelling.
Het 30ste Brabants Stripspektakel - zaterdag 5 en zondag 6 september 2015
NH Conference Centre Koningshof
Locht 117, Veldhoven

Van 10 tot 17 uur
Entree: € 5,00 (kinderen onder 1.50m € 1,00) Parkeren is gratis. Gratis striptas voor iedere bezoeker en voor kinderen een Geronimo Stilton verrassing!

1 opmerking:

Anoniem zei

Aanvulling: er zijn drie gelijktijdige bieb-sessies op woensdag 2 september: valkenswaard, eindhoven en veldhoven. Ook is de kleur-en tekenwedstrijd voor de 120 basisscholen vandaag van start gegaan. In de kinderhoek zitten ook diverse Donald Duck tekenaars en lopen er veel cosplayers rond. Totslot zijner in de biebs van Veldhoven en valkenswaard de exposities van Sjors en Sjimmie resp. Tina te zien en op de beurs in Veldhoven een expo over 30 keer Brabants Stripspektakel. Allemaal te vinden op de website: www.brabantstripspektakel.nl