06 oktober 2016

Zaterdag 8 oktober: Cross Comix Rotterdam


Cross Comix is een nieuw Rotterdams festival dat 8 oktober 2016 in de Rotterdamse Schouwbrug zijn première heeft. Die dag is ‘de plek’ waar schetsen van Hanco Kolk op muziek van Spinvis van het papier rollen, tekeningen van Jan Rothuizen het verhaal vertellen van een Syrisch vluchtelingenkamp, illustraties van Aimée de Jongh en Guido van Driel hun weg vinden naar het grote doek en ook uit België Brecht Evens aanwezig zal zijn om te vertellen over zijn werk en te simultaan tekenen. Het festivalprogramma met ook o.a. Kamagurka kun je bekijken via deze link.


In diverse programma’s toont Cross Comix de ontmoeting tussen het beeldverhaal en de andere kunsten. Initiatiefnemers zijn de stripmakers Hanco Kolk, Erik de Graaf en Robert van der Kroft. Laatstgenoemde werd op 4 oktober over het Cross Comix festival geïnterviewd door Radio Rijnmond, je kunt het hier terug beluisteren.

Aanvang van het programma is vanaf 12.30 uur in de Hal van de Rotterdamse Schouwburg. Info: www.crosscomix.nl en op Facebook: www.facebook.com/crosscomix
Reclame voor het Cross Comix festival: Robert van der Kroft tekent op winkelruiten op de Rotterdamse Lijnbaan.

Geen opmerkingen: