13 december 2016

Signeersessies bij stripwinkel Jopo de Pojo (voorheen Silvester)

Hoe vaak doet zich de kans voor om van je hobby je werk te maken? Haarlemmer Mark Marijnen greep de mogelijkheid toen die zich voordeed en nam de bekende Haarlemse stripboekenwinkel Silvester over.

Haarlem met zijn rijke striptraditie en vermaarde Stripdagen moest tenslotte wel een goed gesorteerde stripboekenwinkel houden vond Marijnen, die al van kinds af aan stripboeken verzamelt. Met de overname heeft de zaak in de Kleine Houtstraat een nieuwe naam gekregen.
De winkel moest vond Marijnen een echte Haarlemse stripnaam krijgen. Hij klopte daarom aan bij Joost Swarte met het verzoek of hij zijn stripboekenwinkel mocht vernoemen naar Swartes bekendste stripfiguur Jopo de Pojo. Swarte was enthousiast en tekende een prachtig logo dat inmiddels de etalageruit siert (zie de foto hierboven van Franklin van de Erf).
Maar niet alleen de naam is nieuw. Ook het assortiment is in korte tijd fors uitgebreid en zal de komende maanden nog verder groeien met aanvullingen op bekende series, nieuwe uitgaven en klassieke pareltjes. De zaak moet dé plek voor het beeldverhaal worden, aldus het persbericht. Naast stripboeken komen er ook exposities en signeersessies.
Wat vertrouwd blijft is de plek, de ruime winkel en het vertrouwde gezicht van kenner én verkoper Dimitri van Amerongen. Om de nieuwe winkel in te luiden zijn er een aantal signeersessies gepland.

- Donderdag 15 december komt striptekenaar Ben Westervoorde het eerste deel van zijn driedelige
stripbiografie over André Hazes signeren, Bloed. Hij heeft samen met scenarist Jan-Willem de Vries lovende recensies gekregen voor dit stripboek over het leven van volkszanger André Hazes. Westervoorde is van 18.00 tot 21.00 uur in de winkel aanwezig om zijn boeken te signeren.
- Zaterdag 17 december wordt er groots uitgepakt. 
Van 11.00 tot 13.00 uur komt tekenaar Gerben Valkema signeren. De Haarlemmer, bekend van Elsje, Kik en Joep heeft vorige maand samen met scenarist Eric Hercules de prestigieuze Willy Vandersteenprijs gewonnen voor het stripalbum 'Elsje maakt geschiedenis'. 
Van 14.00 tot 17.00 komen vervolgens Joost Swarte, Joost Pollmann, Erik Varekamp, Mick Peet en Aart Taminiau signeren.
Joost Swarte, wereldberoemd illustrator, geestelijke vader van Jopo de Pojo en initiator van het nieuwe tijdschrift Scratches signeert zijn brede oeuvre.
Journalist, publicist en stripkenner Joost Pollmann signeert zijn nieuwe boek De Stripprofessor waarvan Joost Swarte de cover heeft getekend.
Van Erik Varekamp en Mick Peet is recentelijk het goed ontvangen eerste deel van De Kennedy Files verschenen, een driedelige serie over het leven van John F. Kennedy. 
En Aart Taminiau is aanwezig met zijn debuut: de mooie graphic novel Wol.
Iedereen is van harte welkom in de Jopo de Pojo stripwinkel in de Kleine Houtstraat 11a in Haarlem. 

Info (Mark Marijnen): 06- 24528815  Email: marijnenconsult@hetnet.nl 

Geen opmerkingen: