20 december 2017

Voorleesmiddag in Concerto: Tess & Timmy en Scrooge


Op woensdag 20 december vanaf 15.00 uur staat een muzikale combi-lees-signeervoorstelling op het programma in Concerto Recordstore, Utrechtestaat 52-60 te Amsterdam. Er is een interactieve leesvoorstelling over het nieuwe kinderboek ‘Tess en Timmy gaan naar school’ van schrijfster Nelleke de Boorder (met illustraties van striptekenaar Dick Matena) in de kids-hoek van Concerto Koffie. Met uitvergrote illustraties op scherm en bijbehorende liedjes kunnen kinderen volop mee doen, meezingen en kennis maken met Tess, Timmy en hun hondje Toby. Er zijn leuke kleurplaten.
Extra voor de ouders: Dick Matena’s stripbewerking van Charles Dickens' A Christmas Carol uit 2004 is deze maand opnieuw uitgebracht door Uitgeverij Personalia onder de titel Scrooge. Voor deze uitgave heeft Matena de tekst en het beeld geheel bewerkt, waardoor zowel de leesbaarheid als het tekenwerk uitstekend tot hun recht komen. Ook is het verhaal opnieuw geletterd en voorzien van een extra dossier. Bij deze gelegenheid is Matena aanwezig om het boek te signeren.
Dick Matena signeert Scrooge in Boekhandel Praamstra in Deventer tijdens het jaarlijkse Dickens festival, 17 december 2017.


Geen opmerkingen: