22 januari 2018

Eppo 1 - De boekenkast van Ruud Straatman

Ruud Strraatman met Disney strips die hij heeft geschreven op het Brabants Stripspektakel in Veldhoven, 2 september 2017. (Foto's: Robin Schouten. Voor een hoge resolutie, mail naar incognito@comic.com)
In Eppo 1 staat van mij De boekenkast van... Ruud Straatman. Deze veelzijdige stripscenarist werkte samen met o.a. Martin Lodewijk, Evert Geradts en Peter de Wit en tekent zelf ook strips. Als redacteur van Robbedoes ontdekte hij het talent van Eric Heuvel en voor hem schreef hij het Agent 327 hommageverhaaltje ‘Dossier naschoolse activiteiten’, gepubliceerd in Eppo 15 van 2017 en gebundeld in het Agent 327 hommageboek Hulde aan de jubilaris. Eppo 1 ligt tot 25 januari in de winkel en is los te bestellen via de Eppo site.
Met sigaar in de hand op het Brabants Stripspektakel 2017 in Veldhoven. (Foto: Robin Schouten)
Ruud Straatman (1948) is een van de meest veelzijdige Nederlandse stripmakers. Hij schreef een groot aantal Disney strips en werkte samen aan verhalen voor Martin Lodewijk (Agent 327), Hans G. Kresse (Vidocq), Dino Attanasio (Johnny Goodbye), Evert Geradts (Henk Hond) en  Peter de Wit (De familie Fortuin). Ook heeft hij zelf veel strips getekend zoals Polderkolder en Simon Spitsmuis (voor Eppo Wordt Vervolgd) en maakte hij meer recentelijk de internetstrip Royaal Modaal, Aloysius Frispeer en cartoons over sigaren (Cigartoons).
Ruud poseert met Martin Lodewijk op de Eppo stand in Veldhoven, 2 september 2017. (Foto: Robin Schouten)
Martin Lodewijk is een van Ruud's favoriete scenaristen en hem zien we ook terug zijn Boekenkast. "Van de latere strips vind ik De kinderen van de wind van Bourgeon heel goed, Largo Winch en Jerome K. Jerome Bloks vanwege de verhalen. Ik hou van alles, wat goed is is goed.”

Geen opmerkingen: