13 april 2018

Eppo 7 - De boekenkast van Marc Legendre

Marc Legendre op de Boekenbeurs in Antwerpen, 4 november 2017. (© Foto: Robin Schouten)
In Eppo nr. 7 staat van mij: De boekenkast van... Marc Legendre. Hij is de scenarist van de Suske en Wiske spin-off Amoras die hij samen met tekenaar Charel Cambré (zie ook zijn boekenkast) tot een groot succes heeft gemaakt. Samen maakten de twee Vlamingen ook twee Robbedoes albums en een derde is onderweg. Daar bovenop vernieuwde Legendre met tekenaar Fabio Bono De Rode Ridder serie. Voor de Boekenkast-rubriek koos hij voor vier boeken die belangrijk voor hem waren op een bepaald moment in zijn carrière. Eppo nummer 7 ligt tot 19 april in de winkels en is ook los te bestellen via de Eppo site.
Een deel van zijn boekenkast thuis in El Hierro op de Canarische Eilanden. Een montage met het portret van Legendre hierboven staat in Eppo bij zijn Boekenkast. 
Marc Legendre (1956) debuteerde in de jaren 80 met de gagstrip Biebel in het weekblad Robbedoes onder het pseudoniem Ikke. Tegelijkertijd werkte hij op de redactie van Kuifje om daarna full time strips te gaan maken. In 1990 begon hij met Jan Bosschaert de succesvolle reeks Sam. Na zijn periode als hoofdredacteur van Suske en Wiske Weekblad vertrok hij op wereldreis met een zeiljacht, maar vestigde zich met zijn vrouw op het Canarische eiland Gran Canaria nadat hun boot daar bijna letterlijk was gestrand. Ondertussen verhuisden ze naar het eiland El Hierro. Legendre keert regelmatig terug naar België. In Antwerpen sprak ik afgelopen november met hem op de Boekenbeurs waar hij voor veel fans zijn albums signeerde.
Van tevoren had Legendre een lijst gemaakt met zijn favoriete strips. (© Foto: Robin Schouten, 2017)

Geen opmerkingen: