22 maart 2019

De Stripdagen in Jaarbeurs Utrecht - 23 en 24 maart

Het affiche van De Stripdagen 2019 is getekend door Robert van der Kroft met Super-Claire.
In het weekend van 23 en 24 maart vindt De Stripdagen plaats in de Jaarbeurs Utrecht tijdens Heroes Dutch Comic Con. Vorig jaar werd deze combinatie van strips, comics, films en games voor het eerst gehouden en dat bleek een succes. Tijdens het festival kun je je behalve vergapen aan de vele verklede bezoekers (cosplayers) ook helemaal los gaan in de hal van de Stripdagen, waar vele binnen - en buitenlandse striptekenaars hun boeken signeren, exposities en lezingen worden gehouden en heel veel strips en comics te koop zijn. De uitreiking van de Stripschapprijzen is op zaterdag 23 maart, vanaf 13:00 uur op het podium van de Cozy Corner.
De Stripschapprijs 2019 is voor de Amsterdamse stripmaker en illustrator Typex (1962) die furore maakte met zijn vorig jaar verschenen stripbiografie Andy: Feitelijke fictie. De vele levens van Andy Warhol. Eerder oogstte hij veel lof met zijn graphic novel Rembrandt. Typex (ps. van Raymond Koot) staat ook al vele jaren bekend als een veelzijdige illustrator, o.a. voor muziekblad Oor, de VPRO-gids en de Filmkrant.
Ger Apeldoorn getekend door Margreet de Heer (de Stripmaker des Vaderlands)
De jaarprijs voor Bijzondere Verdiensten oftewel de P. Hans Frankfurtherprijs is voor de Haarlemse stripliefhebber -en kenner Ger Apeldoorn (1959). Hoewel hij zijn brood verdient in de tv-wereld is Apeldoorn al ruim vier decennia actief in de stripwereld: van het vertalen van superheldenstrips tot redactiewerk voor Eppo en het schrijven van stripscenario's tot de boeken De jaren Pep en De jaren Eppo die beiden goed ontvangen werden. 
Ook wordt tijdens deze middag bekendgemaakt welke stripalbums de titel Album van het jaar 2018 en Jeugdalbum van het Jaar 2018 krijgen. Kijk hier voor meer info.

Tickets voor De Stripdagen / DCC kunnen besteld worden via www.dutchcomiccon.com/nl/Tickets

NB: Naar aanleiding van de aanslag in Utrecht zijn er extra beveiligingsmaatregelen ingesteld m.b.t. het meebrengen van tassen en nepwapens: die zijn NIET toegestaan. De organisatie verstrekt gratis transparante plastic tassen. Als extra service biedt Uitgeverij L aan dat  je je aankopen in de Eppo stand kunt laten bewaren tot het moment dat je huiswaarts keert.

Geen opmerkingen: