31 augustus 2019

Peter de Wit maakt boek over Wilbert Plijnaar


Stripmaker Peter de Wit (Sigmund, S1ngle) maakt een boek gemaakt over de carrière van zijn collega Wilbert Plijnaar (Sjors en Sjimmie, Claire) die hij eind jaren 70 leerde kennen bij het stripblad Eppo. In november verschijnt de exclusieve uitgave Wilbert Plijnaar, Rotterdammer in Hollywood. Naast een uitgebreid dossier over deze stripmaker, scenarist, ideeënman, illustrator en story artist bevat dit artbook de hilarische strips Koen Kalkoen en Ko en Oom Jo uit de Eppo. Daarnaast zijn de bijdragen aan Donald Duck en Pep opgenomen en bevat het een ruim overzicht van zijn stijlvolle oeuvre als illustrator.

Wilbert Plijnaar is sinds 1995 woonachtig in Hollywood en heeft de afgelopen 25 jaar als story artist aan succesvolle animatiefilms als Ice Age, Shrek en Despicable Me zijn naam verbonden. Deze periode krijgt in deze uitgave ruim aandacht in tekst en beeld. Het boek verschijnt in hardcover met circa 240 pagina’s in kleur, formaat 260 x 240 mm liggend en genaaid gebonden.

Wilbert Plijnaar, Rotterdammer in Hollywood zal verschijnen in een beperkte oplage. Om zeker te zijn van een exemplaar kun je nu alvast bestellen. Maak € 52,50 (boek plus verzendkosten) over op bankrekening NL 38 INGB 00048542 83 t.n.v. Peter de Wit-Strips o.v.v. Wilbertboek. Rond half november wordt het boek gestuurd naar het door jou opgegeven adres.

Je kunt ook je bestelling afhalen bij de stand van Peter de Wit tijdens het Cross Comix festival in Rotterdam op zondag 17 november 2019. In dat geval maak je € 45,- euro over en ontvang je ter plekke een door Wilbert Plijnaar gesigneerd exemplaar.
Attentie: Een toegangskaartje voor het Cross Comix festival kost € 17,50. Wellicht is dat wat prijzig om een boek af te halen. Je kunt in dat geval ook € 52,50 overmaken, dan wordt het boek over Wilbert Plijnaar gesigneerd thuisgestuurd.

Geen opmerkingen: