12 september 2019

Tiende editie Stripfeest Brussel - 13 tot 15 sept.

François Schuiten tekende het affiche met Blake en Mortimer.

Al sinds het begin van vorige eeuw is België het stripland bij uitstek. Heel wat tekenaars en scenarioschrijvers uit Brussel en de rest van het land genieten een internationale uitstraling. Het Stripfeest is al vanaf de eerste editie in 2010 een niet te missen afspraak voor iedereen die van strips houdt. Of het nu gaat om liefhebbers of specialisten, jong of oud. Elk jaar kan het Stripfeest rekenen op meer dan 100.000 bezoekers en zo’n 300 auteurs.

Ook tijdens de tiende editie zijn er weer heel wat activiteiten met signeersessies, de Balloon’s Day Parade, exposities en veel meer. Van 13 tot 15 september vindt het Stripfeest niet alleen in het Warandepark plaats, het neemt ook zijn intrek in het prestigieuze Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, BOZAR. De twee unieke locaties zijn complementair aan elkaar en bieden het Stripfestival extra mogelijkheden. De festivalgangers kunnen er vrij rondlopen, deelnemen aan de vele gratis activiteiten en kennismaken met de nieuwigheden op het festival.
Dit jaar staan er honderden signeersessies, vertoningen van tekenfilms in avant-première, tentoonstellingen en ontmoetingen met beroepstekenaars op het programma. Voor de derde keer worden ook de Atomiumprijzen uitgereikt. Dat gebeurt tijdens een gala-avond. Er wordt niet minder dan 90.000 euro aan prijzengeld uitgedeeld aan de beste stripverhalen van het voorbije jaar.


Tijdens het Stripfeest leeft heel Brussel mee op het ritme van het stripverhaal. Er zijn gratis wandelingen langs de stripmuren in Brussel en heel wat organisaties van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bieden animaties aan rond de negende kunst. Van 13 tot 15 september 2019 ontsnap je niet aan de strip in Brussel.

Kijk voor alle info op: stripfeest.brussels/stripfeest 

Geen opmerkingen: