16 november 2019

Cross Comix Festival 2019 met Wilbert Plijnaar


De vierde editie van het Cross Comix Festival is sinds een paar dagen in volle gang. Op zondag 17 november vindt de grote afsluiter plaats in Theater Rotterdam waar je kunt genieten van de wondere wereld van het stripverhaal oftewel de 9e Kunst, absurdisme, visual storytelling en beeldcultuur. Toonaangevende beeldmakers en -denkers, auteurs, storytellers, kunstenaars en musici zullen er garant staan voor inspirerende crossovers.

In de schouwburg wordt het één groot stripfeest, belooft de organisatie. ,,Ook de niet-striplezer zal het er prima naar zijn zin hebben, zeker als je visueel bent ingesteld en je niet vies bent van een grap. De hele setting is met een knipoog. Er is kunst, muziek, lekker eten en je gaat lachend naar huis. Zelfs de band, Les Robots, lijkt zo te zijn weggelopen uit een strip.” (bron: AD.nl, 13 nov. 2019)

Op zondag staan een aantal internationaal bekende stripauteurs centraal: Posy Simmonds (Gemma Bovery, Tamara Drewe) en Wilbert Plijnaar (Sjors en Sjimmie, Claire, story artist Disney) treden het publiek tegemoet met interviews op het podium, presentaties en signeersessies. Om 15.30 uur geeft het Vlaamse icoon Kamagurka een humorcollege, oftewel absurdisme ten top.


Wilbert Plijnaar komt speciaal voor het festival over uit Amerika waar hij sinds 1995 woont en vanuit LA gewerkt heeft als story artist voor alle grote animatiestudio's. Vanaf 17.00 uur is de boekpresentatie van 'Wilbert Plijnaar, Rotterdammer in Hollywood' geschreven door collega Peter 'Sigmund' de Wit. Beide heren worden op het podium geïnterviewd en gaan in gesprek over hun gedeelde passie voor spitsvondige teksten, het verkennen van grenzen en een strakke tekenstijl. En over de Amerikaanse droom. Direct na afloop signeren Plijnaar en De Wit de  gloednieuwe biografie in de foyer van Theater Rotterdam.

Info en tickets: crosscomix.nl

Geen opmerkingen: