30 juni 2009

Paul Cuvelier - Erotische tekeningen


De zomer is in volle hevigheid losgebroken, tijd voor wat erotiek op deze blog. Paul Cuvelier (22 november 1923 - 4 juli 1978) is altijd een van mijn favoriete (strip)tekenaars geweest. Behalve strips als Corentin, De zilveren vlam en Dientje (allemaal voor Kuifje weekblad) heeft hij ook eind jaren zestig het erotische album Epoxy getekend, op tekst van Jean van Hamme.
Cuvelier was niet alleen striptekenaar maar ook een begenadigde schilder, illustrator en beeldhouwer waarin erotiek heel vaak een prominente rol had.
Hierbij een paar erotische werken van Cuvelier, die erg zeldzaam zijn. Ik heb ze geplukt van het internet, van Ebay en enkele verkoopsites van originelen.
Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat (RS)

2 opmerkingen:

Chris zei

Blijkbaar ben ik nog lang niet thuis genoeg in de oude europese stripmeesters.

Wat een prachtige portretten heeft die man gemaakt, zeg. Dat zie je zelden bij realisten, van die warme, prettige, levendige uitstralingen in de gezichten.

Weer wat geleerd!

Robin Schouten zei

Bedankt voor je reactie, Chris. Cuvelier was denk ik geobsedeerd door het menselijk lichaam en stopte daar heel veel van hemzelf in. Het was een geweldige tekenaar en schilder.