28 januari 2010

De Week van de Interactieve Cartoon


Vanaf vrijdag 29 januari tot en met vrijdag 5 februari is de crossmediale expositie ‘De Week van de Interactieve Cartoon’ te zien.
Klik op de afbeelding voor een groter formaat.
In de Amsterdamse stripspeciaalzaak Lambiek en op de website www.cartoon.blog.nl wordt gelijktijdig het werk van een tiental cartoonisten tentoongesteld.
Het is aan de bezoeker van de winkel of de website om een passende tekst onder de cartoons te verzinnen. Humor op zijn interactiefst! De verzonnen tekst kun je e-mailen.
Hiermee heeft de Cartoon Caption Contest van het legendarische tijdschrift The New Yorker eindelijk zijn Nederlandse tegenhanger gevonden.
Uit alle inzendingen kiest de jury – bestaande uit Lambiek-eigenaar Boris Kousemaker en cartoonisten Robert Schuit en Guido Bootz - bij iedere cartoon een winnaar. De winnaar wint de cartoon met zijn tekst eronder.
Op vrijdag 5 februari om 17:00 worden de winnaars op feestelijke wijze onthuld in Stripwinkel Lambiek (Kerkstraat 132, 1017 GP Amsterdam). De tentoongestelde cartoonisten zijn: Bandirah, Kapreles, Argibald, Kito, Danibal, Michiel van de Pol, Roland Conté, Hallie Lama, De Rustende Jager en Humordenar.

Geen opmerkingen: