30 april 2010

Kees Kousemaker in Lambiek, 2008

Een foto die ik op 31 oktober 2008 heb genomen van Kees Kousemaker in Lambiek, samen met Klaas Knol (midden) en Boris Kousemaker.
Klik op de foto voor een groter formaat.
Dit (gedeelte uit het) persbericht van Lambiek zelf ontving ik gisteren:
Kees Kousemaker, oprichter van Stripantiquariaat Lambiek te Amsterdam, is dinsdagavond 27 april j.l. op 68-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Bussum.
Kees Kousemaker opende in 1968 stripantiquariaat Lambiek aan de Kerkstraat in Amsterdam, de eerste stripwinkel van Europa. Hij schreef boeken over strips, waaronder ‘Strip voor Strip’ (1970), ‘Wordt Vervolgd’ (1980), en ‘De wereld van de Nederlandse strip’ (2005).
Vanaf 1986 hield hij in Lambiek met grote regelmaat exposities, onder meer van het legendarische Amerikaanse tijdschrift Raw, Guust-tekenaar André Franquin en Chris Ware. Zijn inspanningen werden ook over de grenzen erkend, en in 1995 bekroond met de Will Eisner Retailers Award.
Kees Kousemaker stond bekend als een levensgenieter en wist met zijn innemende flamboyante karakter velen enthousiast te krijgen voor zijn passies. De crematie zal zaterdag 1 mei in besloten kring plaatsvinden.

Geen opmerkingen: