14 juni 2010

Julius de Goede - Over Hans G. Kresse

Schrijver en vormgever Julius de Goede heeft onlangs in kleine oplage een fraai boekje uitgebracht waarin hij zijn vriendschap omschrijft met striptekenaar en illustrator Hans G. Kresse.
Over Hans G. Kresse – Herinneringen aan een Meester is in full colour gedrukt en bevat 64 pagina´s met een aantal niet eerder gepubliceerde platen.
Prijs is (incl. verzendkosten) € 18,90 en dan krijg je het toegestuurd met speciale Kresse postzegels. Het is uitsluitend te bestellen door het sturen van een mail naar Julius de Goede.
Hans G. Kresse (1921-1992) wordt beschouwd als een van de grootste realistische tekenaars uit de Nederlandse stripgeschiedenis. Het meest bekend werd hij met Eric de Noorman, die van 1946 tot 1964 in de kranten werd gepubliceerd. Daarna tekende Kresse voor het weekblad Pep onder andere Erwin, Vidocq, diverse Indianenstrips en voor uitgeverij Casterman de Indianenreeks. Ook heeft Kresse heel veel geïllustreerd voor bladen en boeken. (RS)

2 opmerkingen:

Hansverbeek zei

Volgens mij is Julius de Goede niet alleen schrijver en vormgever, maar ook illustrator. Heeft hij vroeger niet o.a. verhalen voor PEP geïllustreerd...

Robin Schouten zei

Ja, dat klopt wel.