09 juni 2010

Sandra de Haan - Hokjesdenken album

Hokjesdenken is het eerste echte album van Sandra de Haan. Na vijf in eigen beheer uitgebrachte comics in de reeks TeeVee BlablaZee werd het tijd voor een kloek boek.
Autobiografische scènes en dialogen vormen de hoofdmoot van Hokjesdenken, al betekent dat zeker niet dat alles waar gebeurd is. De werkelijkheid is namelijk maar één van de ingrediënten die aan de tekentafel in de blender gegooid worden, samen met een scheut fantasie, betweterij, borrelpraat, wishful thinking en absurde wendingen.
Onderwerpen voor strips komen overal vandaan: bij het rondlopen op straat, in cafés, winkels en restaurants, rondneuzend op internet, stripbeurzen, feestjes, filmfestivals en expositieopeningen of tijdens het tv-kijken. Hokjesdenken is het perfecte boek voor iedereen die niet in hokjes denkt.
Hokjesdenken telt 104 pagina’s en bundelt Sandra’s beste strips van 2005 tot 2010, waarvan een deel eerder is verschenen in Zone 5300 en op Sandra's website. Het boek is voor € 17,50 te koop bij de betere stripwinkel en boekhandel of te verkrijgen via Sandra's webshop. De oplage is door haar genummerd en gesigneerd.
Op zaterdag 12 juni signeert Sandra Hokjesdenken bij boekhandel De Balustrade (Grote Visserijstraat 12) in Rotterdam. Marcel Ruijters signeert daar tegelijk ook Road Kill, een verzameling portretten van moordenaars en hun auto’s. Een mooie gelegenheid om een originele tekening van beide tekenaars te krijgen. Er zijn ook hapjes en drankjes. De signeersessie vindt plaats van 17.00-19.30 uur. Kijk voor meer info op de site van Zone 5300.

Geen opmerkingen: