27 augustus 2010

BNS bereikt groot publiek met gratis Stripkrant

Eind augustus verschijnt van de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers (kortweg BNS) de Stripkrant. Initiatiefnemer is striptekenaar Alex van Koten (zie foto). De gratis krant zal in grote oplage verspreid worden via culturele instellingen, bibliotheken, stripwinkels en festivals. Je kunt al een exemplaar meenemen op de Uitmarkt in Amsterdam (27-29 augustus).
De Stripkrant heeft als doel om een breed publiek te informeren over de ontwikkelingen van de strip in Nederland, en te laten hoe mooi strips nog steeds zijn. De krant telt 40 pagina's, verschijnt bijna helemaal in kleur en heeft bijdragen van 45 stripmakers. De meeste strips zijn speciaal ervoor gemaakt.
Zo zijn er bijdragen van o.a. Jan Dirk Barreveld (Eugène), Mars Gremmen (The girl is mine), Gerard Leever, Jeroen Steehouwer en Roel Venderbosch. De speciaal getekende strip Esmeralda van Kees de Boer (scenario: Hanco Kolk) staat ook op zijn weblog. Voorbeelden van andere bijdragen voor de Stripkrant kun je zien op de Strips in Gelderland weblog, dankzij Mars Gremmen.

Geen opmerkingen: