11 augustus 2010

Koen Hottentot even terug met Schnuurt Epiloog

Ken je nog de bizarre en humoristische strips van Koen Hottentot ? Op de stripbeurs in Valkenswaard (28/29 augustus 2010) ziet zijn laatste stripboek Schnuurt Epiloog het levenslicht in een gelimiteerde oplage van 200 exemplaren. Dit 48 pagina's tellend album wordt uitgebracht door Uitgeverij Bonte.
Koen: “Mijn strip-oplevinkje in 2006/2007 (nadat ik in 1997 al eens gestopt was) was van korte duur en ik neem aan dat ik voorgoed ben gekapt. Nu bleek ik toch nog wel aardig wat pagina's te hebben liggen - uit 2006-2007 die in stripmagazine MYX en het horrorstripboek Bloeddorst zijn verschenen, maar ook nog flink wat uit de oude doos.
Schnuurt Epiloog gaat terug tot 1993 in de vorm van twee nooit gepubliceerde pagina's die mijn eerste boek Necronomicon niet haalden (bij wijze van jeugdzonde). Maar ook o.a. het 2-paginaverhaal Galgenmaal op scenario van Patty Klein, en de stroken die ik maakte voor het bezorgersblad van De Telegraaf, PRIMA - allen medio jaren '90.
Was het eerst de bedoeling er een 32-pagina boekje van te maken, we hebben het op weten te krikken tot 48 door de pagina's op te nemen die niet in Schnuurt (Uitgeverij GRMBL!/eigen beheer, 1996), maar wel in de full colour, herziene heruitgave Schnuurt Remastered (Uitgeverij Edollandia, 2007) waren verschenen.
Van diverse kanten hoorde ik dat de behoorlijk uitbundige inkleuring eigenlijk niet bij mijn stripwerk paste. Daarom komen de originele zwartwit-versies van deze post-Schnuurt pagina's óók in Schnuurt Epiloog terecht, samen met nog wat losse illustraties - waaronder de Weird Persons-ansichtkaartenreeks voor Galerie Slaphanger in Rotterdam.
Ik ben dus in de gelukkige omstandigheid dat letterlijk AL mijn stripwerk nu in boekvorm is uitgegeven; er is echt niets meer over. Vanaf nu kun je de boeken Necronomicon, Schnuurt en Schnuurt Epiloog als mijn complete oeuvre(tje) zien." (verspreiding van de stripwinkels gaat via Strips In Voorraad).
Een interview met Koen Hottentot uit 2007 voor Stripelmagazine lees je op deze pagina. En een promotiestrip van Koen voor stripmagazine Incognito vind je via deze link.

1 opmerking:

Anoniem zei

Met gemengde gevoelens dit bericht gelezen. Enerzijds ben ik blij dat er eindelijk weer eens een boek met werk van KoHo verschijnt. Maar aan de andere kant vind ik het buitengewoon jammer dat dit boek meteen als zijn zwanenzang beschouwd moet worden. KoHo meldt namelijk dat hij toch echt definitief is gekapt. In één woord: jammer!!