22 oktober 2010

Por Dios brengt klassieke strips in nieuw jasje

Por Dios is een nieuw maandblad, boordevol stripverhalen voor het hele gezin. Al sinds 2009 wordt er hard gewerkt aan de realisatie van dit ambitieuze project en nu verschijnt op 2 november het eerste nummer. Een schitterende glossy met daarin uitsluitend complete verhalen van o.a. Storm, Franka, Lucky Luke, Agent 327, Blueberry en Bernard Prince aangevuld met korte verhalen en gags van o.a. Elsje, De Stamgasten, Stampede, Soeperman en Familie Fortuin.
De grootste verrassing is echter de terugkeer van De Generaal, de legendarische strip van Peter de Smet. Door Por Dios wordt het nu mogelijk om opnieuw kennis te maken met de striphelden en de verhalen waar iedereen mee is opgegroeid.
Bijna alle klassieke strips zijn digitaal gerestaureerd en opnieuw ingekleurd. De redactie van Por Dios kan namelijk gebruik maken van het Eppo archief dat een paar jaar geleden werd gered door het Stripdocumentatiecentrum Nederland en Het Stripschap - Nederlands centrum voor belangstellenden in strips. Hierdoor is het werk van o.a. Peter de Smet, Dick Briel, Eric Heuvel, Peter de Wit en al die andere stripmakers weer beschikbaar.
Por Dios verschijnt maandelijks, telt 68 pagina's en is vanaf 2 november overal in Nederland verkrijgbaar. Ieder nummer bevat telkens een compleet stripverhaal, en in nummer 1 is dat De robots van Danderzei uit de serie Storm. De cover van het eerste nummer is daarom ook getekend door Romano Molenaar en Jorg de Vos.
Voor € 4,95 krijg je dus een compleet stripalbum plus nog ruim 20 pagina's met extra strips. Je kunt het eerste nummer al bestellen, maar ook meteen een abonnement nemen. Kijk op www.pordios.nl voor meer informatie.

Geen opmerkingen: