14 oktober 2010

StripSter: Doe mee aan Piet Wijn-special

Op 6 oktober is Piet Wijn overleden. De stripwebsite StripSter wil deze klassieke striptekenaar graag eren met een special. Ben je zelf tekenaar en heb je ook zo genoten van Piet Wijn's vaak sprookjesachtige werk? Maak dan een tekening of strip als hommage aan De Magiër van het Nederlandse stripverhaal.
Met Piet Wijn kun je alle kanten op. Uiteraard was hij het meest bekend als tekenaar van Douwe Dabbert, maar ook heeft hij historische en realistische verhalen getekend als Aram, Gloria van Goes, verhalen over het ganzenmeisje Maartje en meegewerkt aan de Marten Toonder-series Tom Poes, Panda en Koning Hollewijn. Verder verstripte Wijn Alleen op de wereld, tekende hij verhaaltjes over trollen (zie afb.) en de sprookjesachtige kinderstrip Puk en Poppedijn. En nog veel, veel meer. Het was een veelzijdige tekenaar die het liefst dieren, kabouters, elfen en prachtige decors tekende. Eén van zijn laatste werken was een schilderij van The Hobbit.
Stuur je Piet Wijn-hommage vóór woensdag 20 oktober naar strips@stripster.nl. Het wordt gepubliceerd op StripSter vanaf zaterdag 23 oktober.

Geen opmerkingen: