16 december 2010

De Stripdagen verhuist naar Gorinchem

In 2011 zal De Stripdagen, het grootste jaarlijkse stripevenement in de Benelux, verhuizen naar Gorinchem. Ook wordt er gebroken met een jarenlange traditie. Het stripfeest vindt niet meer in de herfst plaats maar in het voorjaar: op 12 en 13 maart.
Reden is dat er volgend najaar een stripfestival wordt georganiseerd in het centrum van Breda. Om de duizenden stripliefhebbers beter te kunnen bedienen is besloten om De Stripdagen naar het voorjaar te verplaatsen. In Expo Houten, waar het evenement al sinds 2005 onderdak had, bleek in het gewenste weekend geen ruimte te zijn. En daarom is uitgeweken naar Evenementenhal Gorinchem. De bedoeling is om De Stripdagen steeds in het voorjaar te laten terugkeren.
Tijdens De Stripdagen in 2011 zal er speciale aandacht zijn voor de grafische roman. Ook reikt Het Stripschap voor de 38e keer de Stripschapprijs uit, de belangrijkste stripprijs van Nederland.
Op de foto is striptekenaar Nico Schuurman bezig met een cover voor de stripwebsite StripSter, tijdens De Stripdagen 2010 in Houten. Klik erop voor een groter formaat.

Geen opmerkingen: