30 januari 2013

Eppo 2 - Hans van Oudenaarden met Help me, Rhonda

Help me, Rhonda is de nieuwe strip van Hans van Oudenaarden en is van start gegaan in Eppo Stripblad nr. 2. Ik heb een intro tekst ervoor geschreven: 'Een grafische roman vermomd als dynamische avonturenstrip'. Deze foto staat erbij en is hier heel wat groter afgebeeld! Eppo nr. 2 ligt tot 7 februari in de winkel en is ook te bestellen via de Eppo site.
Hans van Oudenaarden thuis in Hilversum, 9 oktober 2012. Hij is bekend als tekenaar van de Bob Evers strip en heeft nu drie albums gepland van Help me, Rhonda (foto Robin Schouten) - Klik op alle afbeeldingen voor een groter formaat.
Covertekening van Help me, Rhonda voor Eppo Stripblad nr. 2, 2013 en hier 'schoon' afgebeeld.
Pagina 2 uit Help me, Rhonda. De strip is oorspronkelijk in de jaren negentig ontstaan naar een idee van Hanco Kolk. Hans is er zelf mee verder gegaan.
Pagina 3 uit Help me, Rhonda.
Fragment uit pagina 3 'in progress'. Hans van Oudenaarden wil de lezer graag betrekken bij zijn strip. Het maakproces van Help me, Rhonda kun je in al zijn facetten (potloodtekeningen, inkten, kleur, documentatie) terugvinden op de blog www.hmrcomic.blogspot.nl

2 opmerkingen:

waldo van gheluwe zei

Zoals ik op de Reep al opmerkte, de uitdrukking op Rhondas heerlijke smoeltje is meesterlijk! Pet af!

Anoniem zei

Deze strip begon veelbelovend. Mooie aanwinst voor Eppo.