06 januari 2013

Eppo 26: Portret Gerrit de Jager

In Eppo nr. 26 staat van mij een Portret over Gerrit de Jager. Op vier pagina's lees je een compleet overzicht van zijn stripcarrière met o.a. De familie Doorzon, Zusje en Liefde en geluk. Gelardeerd met fraai beeldmateriaal en persoonlijke anekdoten uit zijn leven. Eppo nr. 26 ligt tot 10 januari in de winkel en is los te bestellen via de website van Eppo Stripblad.
Gerrit de Jager poseert bij zijn prijzen. Deze foto is gedeeltelijk gepubliceerd bij het Portret in Eppo nr. 26. Alle foto's zijn gemaakt op 26 juni 2012 in Amsterdam door Robin Schouten.
Gerrit op zijn balkon in Amsterdam. Deze foto staat ook in Eppo nr. 25, 2012 als aankondiging voor het Eppo Portret.
Gerrit de Jager maakt dagelijks actuele cartoons voor de nieuwssite Nu.nl waarin regelmatig de Biereco's uit De familie Doorzon voorkomen. Deze foto is niet gepubliceerd in Eppo.
In 1997 werkten Gerrit de Jager en Wim Stevenhagen voor het laatst samen aan een strip. Diana & the Royal Dwarfs maakten ze voor Nieuwe Revu naar aanleiding van de dood van prinses Diana. De strip is niet gebruikt voor het Eppo Portret en tot dusver niet in album verschenen. In het najaar verschijnt van Gerrit de Jager een grafische novelle over Wim Stevenhagen.

1 opmerking:

lex zei

Nou, die grafische novelle over Wim Stevenhagen wil ik graag zien!