08 januari 2013

Eppo 26: Boekenkast van Turk

Ook staat van mij in Eppo Stripblad nr. 26: De Boekenkast van Turk (echte naam: Philippe Liégeois) die Leonardo tekent en al ruim veertig jaar een succesvol stripduo vormt met scenarist Bob de Groot. Het was bijzonder om deze sympathieke Belg ontmoet te hebben, temeer omdat ik ben opgegroeid met Leonardo in de vroegere Eppo en Robin Hoed in Kuifje weekblad. Eppo nr. 26 ligt tot 10 januari in de winkel en is ook los te bestellen via de website van Eppo Stripblad.
Turk bij zijn boekenkast in zijn huis in Wépion, een dorpje in de Belgische Ardennen. Op zaterdag 4 augustus 2012 reed ik met Jan Magito en Karin Ceulemans van Jakari Productions naar Turk toe. Zij vertaalden ook het gesprek met Turk over zijn favoriete stripboeken. Deze foto staat gedeeltelijk in Eppo nr. 26 (alle foto's zijn gemaakt door Robin Schouten).
Turk praat geestdriftig over zijn favoriete strips voor de Boekenkast, met Guus Slim, Johan en Pirrewiet, Kuifje en Robbedoes en Kwabbernoot. Al deze strips las hij in zijn jeugd. Hij houdt van sterke personages met verschillende karakters.
Niet gebruikte foto voor De Boekenkast van Turk. Hij heeft een enorme collectie stripboeken in zijn woonkamer, prachtig om te zien!
Afscheid van Turk bij zijn huis in de Ardennen, vlakbij Namen.

Geen opmerkingen: