07 maart 2013

StripNieuws nr. 50 met Paul TengOnlangs verscheen StripNieuws nr. 50 (maart 2013), een uitgave van Het Stripschap. Ik heb voor dit blad een interview gemaakt met striptekenaar Paul Teng die op 9 maart de Stripschapprijs 2013 ontvangt in Gorinchem. Ook van mijn hand: een interview met Petar Meseldžija die bij uitgeverij Dark Dragon Books een fenomenaal Tarzan boek heeft gepubliceerd, een artikel over Stripwinkel De 9e Kunst in Zaandam en De Favoriete Dédicace van... verzamelaar Freek Ravijn, met een tekening van Fred Julsing.


Paul Teng in december 2012 met de cover illustratie voor StripNieuws die hij later gespiegeld heeft. Op de tekening staat Igor Steiner uit De vrienden van Igor Steiner waar Teng een vervolg op maakt. (foto: Robin Schouten)

Verder is er in de nieuwe StripNieuws aandacht voor Marten Toonder, Jean Dulieu, 60 jaar Donald Duck middels een interview met redacteur Bas Schuddeboom, een interview met duizendpoot Aimée de Jongh, Peter de Smet die herinnert wordt door Peter van Leersum, en het artikel Strips en Wetenschap (tekeningen van Margreet de Heer). Strips zijn er van Paul Teng (scenario's: Frank Jonker en Gerard Leever) en afleveringen van o.a. Victor & Frenky, Rembrandt, Gleevers Dagboek (nieuwe aflevering!), Claire, Snippers, Suvaal, Kwynck, Henk-Jan & Roderick en Puppy from Hell.

StripNieuws nr. 50 is te bestellen via deze link (ga naar Stripnieuws 2013) en los te koop in een aantal stripwinkels, en op 9 & 10 maart op De Stripdagen in Gorinchem bij de stand van Het Stripschap.


Delgadito tekening van Paul Teng voor de Stripschapkalender 2013. De indianenstrip Delgadito was Tengs eerste serie die verscheen in 1981-1984 bij Uitgeverij Panda.

Geen opmerkingen: