08 februari 2010

Chris Evenhuis - Frans stripdebuut met Snooze


Goed nieuws, want op 18 februari verschijnt in Frankrijk het stripdebuut van de Nederlandse illustrator, designer en striptekenaar Chris Evenhuis: Snooze 1 - Le grand sommeil.
Klik op de cover voor een groter formaat.
Snooze vertelt over een jongeman, die in zijn puberjaren onder mysterieuze omstandigheden dertien jaar lang in een vreemd soort coma geraakt. Tijdens deze periode leeft hij in een droomwereld. Hier is hij een heldhaftige krijger, die voor de koning Chai strijdt tegen de legers en handlangers van de tiran Snake.
Na zijn ontwaken blijkt hij bij een oude, bloedige moordzaak betrokken te zijn, en wordt hij nog dagelijks achtervolgd door vrienden én vijanden uit zijn fantasiewereld. Langzaam maar zeker ziet hij hoe zijn dromen en dagelijkse realiteit met elkaar verstrengeld raken, zonder te beseffen dat de ene werkelijkheid de sleutel draagt tot de andere.
De reeks verschijnt in twee delen bij Éditions Clair de Lune, en wordt geschreven door Kid Toussaint ('Sanglante Chicago').
Een Nederlandse publicatie is vooralsnog niet gepland, maar wie weet veranderd dat snel als de heren uitgevers een kijkje nemen op De Getekende Reep, waar Evenhuis alvast een paar pagina's heeft geplaatst. Ook zijn er voorproefjes en achtergrondinfo op de Franstalige Snooze blog.
En voor meer Snooze materiaal en 'achter de schermen' kun je terecht op Evenhuis' eigen (Engelstalige) weblog: Log for Girls.
Chris Evenhuis publiceerde eerder At her door in Seasons (uitgeverij Sandking Studio), stripmagazine Incognito (Het lieve leven en illustraties), en samen met Jorg de Jong en Sjan Weijers een stripdeel in de Incognito Reeks: '3'. Het is nog te bestellen via de Incognito website.
Evenhuis heeft ook meegewerkt aan de comic The Darkness: Resurrection (2004) voor Top Cow.

Geen opmerkingen: