21 februari 2010

Willem Verburg publiceert Fairland stripalbum


Na 10 jaar en met tussenpozen heeft schilder, illustrator en striptekenaar Willem Verburg eindelijk zijn epos Fairland afgerond, en in eigen beheer uitgebracht. Willem: "De strip is in de beoogde 6 delen-1 verhaal trant. Het is schier ongelooflijk, maar dit is tot een goed einde gekomen. Zelfs het verhaal loopt redelijk goed af.
Het verhaal gaat over een groepje op vuilnisbelten wonende figuren, die weddenschappen rond een kat en muis spel aangaan met als doel de vuilstortplaats te verlaten. Wat zich in de wereld erbuiten bevind weet geen van hen.
Er zijn veel intriges waar ze onderling proberen elkaar de loef af te steken om de beloning te winnen. Het verhaal is als een soap, met steeds wisselende voorwaarden en omstandigheden."
Het Fairland album heeft 144 pagina’s, is Engelstalig, in zwart/wit, met kleurenomslag en gebonden. Stripschrijver, vertaler en journalist Pieter van Oudheusden schreef het voorwoord.
Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat.
Fairland zal binnenkort te koop zijn bij stripwinkel Lambiek (Kerkstraat 132, Amsterdam) maar je kunt het al bestellen via Willem's eigen website.
De prijs is € 18,- (exclusief verzendingskosten).
Stuur voor meer info Willem een e-mail.
Eerder publiceerde Willem Verburg stripalbums als Son of a gun, A full day, At the top / Touching heaven (uitgeverij Bries) en Pure at heart.

Geen opmerkingen: