04 maart 2010

Mangafique op Stripbeurs Breda


Komend weekend, op zaterdag 6 en zondag 7 maart wordt de Stripbeurs Breda gehouden. StripSter zal daar bij zijn met tekenaars (zie het Forum) en ook Mangafique, een collectief van Nederlandse manga tekenaars –en tekenaressen. Een van hen is de zeer getalenteerde Marissa Delbressine.
Marissa: “Onder voorbehoud zal er een klein Mangafique boekje te koop zijn met een stripverhaal waarvan de pagina's door verschillende tekenaars gemaakt zijn. Het boekje heeft als titel ‘Wat in jou is, dat in mij is'
(klik op de cover -van Marissa- voor een groter formaat).
De strip is gemaakt als onderdeel van de expositie LEF voor de Museumnacht 2010 in Rotterdam, die tijdens het weekend van de Stripbeurs Breda wordt gehouden. Daar zullen verschillende aangesloten tekenaars na de stripbeurs ook live, tot diep in de nacht, tekenen bij de Fotoacademie.
Daarnaast zal bij Mangafique mijn eigen 24 Hour Comic 2009 boekje 'Zonderling' (zie afb.) te koop zijn, die eerder alleen nog bij de Kunststripbeurs verkrijgbaar was, en daar teken ik ter plekke een uniek laatste plaatje in.
En verder is er natuurlijk het huidige aanbod van Doujinshi boekjes, deze worden altijd in kleine oplages gemaakt en eenmaal uitverkocht zelden bijgemaakt. Verschillende Mangafique leden zullen weer aanwezig zijn, waaronder ikzelf dus en Aimée de Jongh.“
Marissa is behalve striptekenares ook animator, en studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Een interview met haar hierover lees je op deze pagina.

Geen opmerkingen: