01 maart 2010

Liedstrips expo in Kasteel Groeneveld


Kasteel Groeneveld heeft een aantal liedteksten uit de laatste honderd jaar voorgelegd aan striptekenaars en gevraagd zich er door te laten inspireren. Het resultaat is de zeer gevarieerde expositie Buiten gaat alles voorbij.
In de tentoonstelling zijn tekeningen te zien van Hans van Oudenaarden (zie afb.) Pieter Hogenbirk (zie afb.), Alice Kok, Mars Gremmen, Willem Vleeschouwer (zie afb.), Theo van den Boogaard, Michael Sewnarain, Wilma van den Bosch, Kees de Boer, Gerard Leever (zie afb.), Gerben Valkema (zie afb.) en Michiel de Jong.
Zij maakte een tekening/strip bij liedjes van Louis Davids tot Jeroen Zijlstra, en van Toon Hermans tot Gerard van Maasakkers.
Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat.
De expositie Buiten gaat alles voorbij is vanaf 2 maart tot en met 26 september te zien in het Grand Café van Kasteel Groeneveld. Adres: Groeneveld 2, 3744 ML Baarn.
Ook zijn er op de zolder van Kasteel Groeneveld tot 20 september tekeningen van Kees de Boer in de tentoonstelling De Verkipping naar een verhaal van kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp. 

Geen opmerkingen: