16 juli 2016

Don Lawrence Collection neemt Uitgeverij L over

Uitgeverij L, het stripfonds van Luitingh-Sijthoff, uitgever van werk van het Franse fenomeen Christophe Arleston, Eric Heuvel, Hein de Kort en Martin Lodewijk, is per 1 juli 2016 onderdeel van Don Lawrence Collection, de uitgever van een groot aantal Nederlandse auteurs en het tweewekelijks verschijnende stripblad Eppo.

Initiatiefnemer en uitgever van L, Jacques Post, die deze maand met pensioen gaat: ‘DLC geniet een uitstekende reputatie en was vanaf het begin de eerste keuze. Met andere partijen is niet eens gesproken. De beide fondsen vullen elkaar goed aan, overlap is er nauwelijks. De positie van DLC op de stripmarkt wordt aanzienlijk versterkt, de toekomst van Uitgeverij L is meer dan verzekerd. Ik ben er blij mee.’ Nu Post het wat rustiger aan gaat doen, heeft hij ook weer meer tijd om zelf de pen ter hand te nemen voor nieuwe verhalen.
Jacques Post in 2014. (Foto: Robin Schouten)
DLC-eigenaar en –uitgever Rob van Bavel: ‘Met de overname heeft Don Lawrence Collection er een prachtig fonds bij gekregen en gaan we met onze uitgeverij een nieuwe fase in. Een spannend avontuur waar we met z'n allen met plezier naar uitkijken, met veel nieuwe plannen en interessante samenwerkingen. Het merk Uitgeverij L blijft onder de vleugels van DLC gehandhaafd als een zelfstandige imprint.’
Martin Lodewijk, Rob van Bavel en Jacques Post bij zijn afscheid.
Uitgeverij L ontstond toen Jacques Post in 2005 de overstap maakte van Uitgeverij Meulenhoff (toen de imprint M) naar Luitingh-Sijthoff. Bij LS was hij verantwoordelijk voor het SF/Fantasy fonds en het stripfonds L, dat voor het Nederlands taalgebied de exclusieve uitgever is van het beschikbare en toekomstige werk van Christophe Arleston. Sinds 2005 is L met succes uitgebouwd tot een sterke speler op de Belgische en Nederlandse stripmarkt.

Geen opmerkingen: