09 juli 2016

Eppo 14 - De Boekenkast van Ben Westervoorde

Ben Westervoorde in Eppo nr. 14, 2016
In stripblad Eppo nr. 14 staat van mij: De Boekenkast van...Ben Westervoorde. Hij is al jaren een van de tekenaars die Amorfati in beeld brengt, de misdaadstrip geschreven door René Leisink. Ook tekende Ben voor Eppo Arme Rijk op scenario van Noël Ummels.

Jarenlang tekende hij op Studio De Wittenkade met Hanco Kolk, Peter de Wit en Aloys Oosterwijk. Daar kwam hij terecht nadat Kolk de strip WK humor van Ben had gelezen in stripmagazine Incognito nr. 4 (juni 1994). Hij schreef voor Ben De Muziekbuurters, dat later werd overgenomen door Evert Geradts. Verder verscheen van Ben Yvonne de Amazone en Siglo XXV. Momenteel tekent hij op scenario van Jan-Willem de Vries een driedelige stripbiografie over André Hazes. Het eerste deel 'Bloed' verschijnt eind 2016. 
Ben Westervoorde thuis in Amsterdam, 13 april 2016. Foto's: Robin Schouten. Voor een hogere resolutie: incognito@comic.com
Ben houdt van zowel realistische als humorstrips. Zijn vier favoriete boeken voor de Boekenkast zijn getekend in stijlen die hij zelf niet zal tekenen. Welke? Dat lees je in Eppo nr. 14 dat tot 21 juli in de tijdschriftenwinkels ligt en ook te bestellen is via de Eppo site.

Geen opmerkingen: