14 september 2016

Dick Matena verstript Turks fruit

Vandaag op 14 september verscheen het nieuwe boek van Dick Matena: Turks fruit, een beeldroman naar het beroemde literaire werk van Jan Wolkers uit 1969. Matena is de veelzijdigste striptekenaar van Nederland en kende veel succes met zijn verstrippingen van literaire meesterwerken zoals De avonden, Kort Amerikaans (ook geschreven door Wolkers) en Kees de jongen. Voor al zijn bewerkingen hield Matena, met respect voor de auteur, de oorspronkelijke tekst intact. 

Dat deed hij ook voor Turks fruit, een beeldroman waarvan op de site van Athenaeum Boekhandel een fragment is te lezen, ga naar deze link.
Cover van de luxe editie van Matena's Turks fruit.
Op zaterdag 24 september om 15.00 uur zal Wolkers-biograaf en journalist Onno Blom met Dick Matena in gesprek gaan over zijn stripversie van Turks fruit, in het nieuwe Strips! Museum in Rotterdam. Aansluitend signeert Matena daar zijn nieuwe beeldroman.
Tegelijkertijd wordt dan ook een luxe cassette met dito uitvoering van het boek gelanceerd in een gelimiteerde oplage van 172 ex. Speciale prijs voor 24 september is 155 euro. Daarna betaal je 172 euro. Info: stichtingstrips.nl.
In 2006 verstripte Dick Matena een ander meesterwerk van Jan Wolkers, Kort Amerikaans. Op de foto zijn beide auteurs te zien bij de presentatie in Leiden. (Foto: Diederik van Vleuten)

Geen opmerkingen: